Pionowa krajalnica do mięsa, dzięki której można uzyskać idealnie równomierne plastry mięsa z kością lub bez kości, dzięki wielonożowemu systemowi cięcia Grasselli. Ekstremalna precyzja, wysoka wydajność. Zaawansowane technologicznie rozwiązanie do przetwarzania świeżego mięsa.
Korzyści:
- Opcjonalny system szybkiej wymiany zestawu tnącego.
- Nie potrzeba żadnych narzędzi do przygotowania procesu czyszczenia, urządzeń sanitarnych i wymiany ostrzy.
- Regulowane parametry cięcia
- Możliwość krojenia mięsa z kością bez rozdrabniania.
- Możliwość cięcia mięsa powierzchniowo zmrożonego o temperaturze -4 / -5 stopni.
- Niezwykle wszechstronna z szeroką gamą opcji cięcia.
- Spełnia w 100% wymogi higieniczne oraz standardy bezpieczeństwa.
- Specjalne rozwiązania dostępne na życzenie
Specyfikacja techniczna:
- Wydajność cięcia do 2000 kg / h w zależności od specyfikacji produktu.
- Możliwość krojenia zarówno mięsa bez kości (minimalna grubość 2,5 mm), jak i mięsa z kością.
- Sekcyjny system dociskania mięsa do cięcia produktów z kością w wersji BI.
- Taśma odbiorcza z certyfikatem NSF.
- Zautomatyzowany system regulacji naciągu ostrza.
- Szerokości robocze: 400/600/800/1000