Krajalnica do cięcia pionowego, zaprojektowana do krojenia świeżych i gotowanych mięs bez kości. Wysoka wydajność przy cięciu surowca schłodzonego jak i gorącego. W pełni automatyczny podajnik i odbiór produktu. Urządzenie dostosowane do pracy w linii.
Korzyści:
- Regulowana prędkość cięcia i nacisku
- Opcjonalny system szybkiej wymiany zestawu tnącego
- Łatwy dostęp do komory technicznej
- Dostępny jest również separator pociętego produktu w celu lepszego i szybszego zamrażania produktu końcowego (opcjonalnie)
- Dostępna również w wersji „B” z możliwość mycia maszyny w środku
Specyfikacja techniczna:
- Uzyskanie równoległych plastrów dzięki opatentowanemu systemowi cięcia Grasselli (minimalna grubość cięcia 3 mm)
- Zautomatyzowany system regulacji naciągu ostrza
- Wbudowane automatyczne systemy smarowania
- Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej najwyższej jakości
- Zautomatyzowane podawanie i odbieranie produktu
- Szerokość cięcia 600 mm lub 1000 mm