Krajalnica do cięcia dwuwymiarowego 2D, świeżego i gotowanego mięsa. Ekstremalna precyzja cięcia i wysoka wydajność. Możliwy tryb cięcia kostki o równych lub lekko nieregularnych wymiarach (dla efektu „cięcia ręcznego”). Konstrukcja dostosowana do pracy ciągłej w linii.
Korzyści:
- Dwuwymiarowe cięcie z możliwością wyłącznie cięcia pionowego
- Przenośniki podające i odprowadzające umożliwiają pracę w linii przy gorącym produkcie
- Opcjonalny system szybkiej wymiany zestawu tnącego
- Łatwość i prostota w utrzymaniu higieny
- W połączeniu z poziomą krajalnicą KSL można uzyskać linię produkcyjną do w pełni kontrolowanego, trójwymiarowego cięcia
Specyfikacja techniczna:
- Użyteczna szerokość cięcia 600 mm lub 1000 mm (minimalna grubość cięcia, patrz dane techniczne) do świeżego lub gotowanego mięsa (gorącego, w maksymalnej temperaturze 80 ° C lub chłodzonego, w minimalnej temperaturze 0 ° C) i bez kości .
- Automatyczny system smarowania.
- Pełna kontrola za pomocą ekranu dotykowego.
- W pełni regulowana prędkość i nacisk cięcia.