Pionowa krajalnica do mięsa, zaprojektowana i zbudowana do dwuwymiarowego cięcia świeżych i gotowanych mięs bez kości, o wysokiej wydajności i doskonałej jakości cięcia, nawet w linii. Idealna w celu uzyskania równomiernie pociętych lub „ręcznie ciętych” pasków lub kostek oraz do ciągłej produkcji dużych ilości produktu.
Korzyści:
- Możliwość mycia przestrzeni technicznej
- W połączeniu z krajalnicą poziomą KSL linia umożliwia w pełni kontrolowane cięcie mięsa 3D, a także może być ustawiona bezpośrednio za piecem i przed zamrażaniem.
- Ekran dotykowy zamontowany na obrotowym ramieniu umożliwia sterowanie maszyną z obu stron.
- Nowy i bardziej intuicyjny interfejs.
- Możliwość zdalnego połączenia w celu zdalnej pomocy.
Specyfikacja techniczna:
- Silniki bezszczotkowe.
- Automatyczne napinanie i zwolnienie taśm transportowych (przygotowanie do dezynfekcji)
- Elektronicznie kontrolowany nacisk i prędkość cięcia.
- Wyposażona w kółka i stopy dla łatwego transportu.
- Automatyczne poziomowanie maszyny
- Elementy elektryczne i elektroniczne w zewnętrznej szafie ze stali nierdzewnej.
- Elementy wewnętrzne o stopniu ochrony IP69K, zmywalne wodą o ciśnieniu 6 barów.
- Regulowana prędkość robocza od 50 mm / s do 500 mm / s.