Piła automatyczna do cięcia produktów zamrożonych, z kością i bez kości. Zwarta i solidna maszyna, o niedużych wymiarach, która oferuje wysoką wydajność produkcji, precyzje w ustawieniu grubości cięcia i przede wszystkim maksimum bezpieczeństwa podczas pracy.
Korzyści:
- Jakość cięcia. Stała prędkość cięcia, która zapewnia wysoką jakość krojenia.
- Wysoka wydajność. Jeden pracownik może obsługiwać 2 maszyny jednocześnie.
- Wszechstronność działania. Zintegrowany program oferuje wiele opcji konfiguracji cięć. Dodatkowo wymieniając uchwyty przytrzymujące można ciąć różne produkty.
- Bezpieczeństwo. Cała maszyna jest otoczona siatką, która nie pozwala dostać się do środka, pozostawiając wolny dostęp do strefy załadunku, zabezpieczonej fotoelektryczną kurtyną bezpieczeństwa, po przekroczeniu której praca maszyny zostaje zatrzymana.
- Higiena. Cała maszyna, śruby i siatka zabezpieczająca wykonane są ze stali nierdzewnej i plastiku dopuszczonych do użytku w przemyśle spożywczym.
- Solidność. Obudowa maszyny wykonana jest z rur i płyty o podwyższonej grubości, zespawanych i połączonych w całość, aby pozwolić na dokładne ustawienie i precyzje ruchów.
- Precyzja. Wszystkie ruchy tnące wykonują siłowniki na podstawie automatycznych ustawień.
Produkty które można ciąć:
- Drób (indyk, kurczak…)
- Jagnięcina (udziec, żeberka, mostek, podudzie…)
- Wieprzowina (golonka, szynka, schab, żeberka…)
- Wołowina (polędwica, steki, żeberka…)
- Ryby (tuńczyk, rekin, morszczuk, łosoś…)
- Sery (sery w kostkach lub okrągłe)